02/01/2013

~KALAU SUKA STAY KALAU TAK SUKA GET OFF~


TAHUN BARU.TAHUN BARU.TAHUN BARU.
UMUR TAMBAH.UMUR TAMBAH.UMUR TAMBAH.

Enough with new year eve. Now lets talk about lil tiny no so big serious issue. Ini tabiat atau mungkin sama dengan perangai so called habit. Its about me, buat pa nak cakap pasal orang, start with this january and for the whole year also for the next coming year, i just wanna remind myself especially my clumsy annoying brain, to think and love more Sasa Selamat, myself. 

Ohh kay, Sa memang suka try new thing, sebab kalau Sa tak cuba, Sa akan wonder about it, sampai masuk dalam mimpi. Sangat tak best. Yang buat perangai yer bila Sa dah cuba dan buat benda tu, kalau Sa suka Sa stay dengan benda tu, kalau Sa bosan ka menyampah ka, say byebye. Tapi kalau rasa suka balik stay balik.Haahahaha macam orang tak tetap pendirian. But it doesn't matter bebeyh sebab Sa memang bergantung pada situasi.Heeee

 -gambar outing kelab foto sajesaje letak takda motif-

Let say, kawan ada blog, Sa pun belajar buat blog.Kawan ada twitter Sa pun try benda tweet tweet tu.Kawan ada tumblr Sa pun try. Ada resepi baru ka resepi mana mana yang syok, Sa try. Orang pakai tudung lilit itu ini Sa try. Orang ber'tribal', Sa pun nak juga tribal tribal. Tapi Sa memang macam tu, sory Sa buat kawan Sa rasa annoying so called tiru orang ka menyibuk ka ikut ikut orang ka. Sa nak cuba je. Kalau tak suka kan senang cakap, jangan kedekut ilmu ka apa ka sangat. Tapi kalau benda tu tak sesuai dengan diri Sa, Sa akan get off. Actually bagus kan macam tu,sambil kita cuba cuba kita dapat kenal diri kita. Yang tak bestnya certain people suka curse benda tu dulu sebelum dorang cuba. Baru tengok, jeling jeling sikit terus cakap tak suka lar apalah kutuk kutuk lah. Pastu tiba-tiba dorang try jugak benda tu.  Ohhh kay let say, kita pakai color blocking, then orang tu cakap macam entah apa apa then tiba-tiba dia pun pakai macam tu dan muka selamba. Ini contoh situasi ja kay Sa tak cakap pasal sapa sapa,no no no its not good talking back about people. Kan baguskalau time introduce tu kita just cakap 'oohhh ye ke' diam ja ka apa ka dari terus curse 'isshhh apa nih' kannn.

-malam-

2 comments:

  1. heee ^_^ selagi ade kesempatan kita cuba jer semua kann

    ReplyDelete