05/01/2013

~I'M A TROUBLE MAKER AND I KNOW IT~


Maybe people should push the stop button behind me. To stop Sa from creating a mess. I think so. Heee.Tak tau nak buat camna.Kalau tak cederakan diri, orang lain pun kadang-kadang jadi mangsa.  

Tengok jelar sebelum sebelum ni, kuku ibu jari Sa tersagat kat pintu sampai kena buat minor operation, tapak kaki tercacak besi karat, terkunci dari dalam bilik sendiri, yang paling kerap sekali Sa pecahkan mug sampai setiap semester lebih kurang 2 mug, yang paling bestnya semua ni jadi takda angin takda ribut. Maksudnya takda sebab. Kat rumah usah cerita lar macam macam jadi tambah lagi kalau Sa masuk dapur.

Baru je sat ni, Sa dah menyusahkan ex-roommate Sa. Feel so sorry for her. Pergi bilik dia nak amik citer movie untuk mengisi masa yang tak berapa lapang sebab nak exam tapi buat-buat macam terer dan hakikatnya satu hapa tak hafal lagi just usha-usha ja. Balik tu wahh bukan main lagi huuhaahuuhaa then.....'fiiiuuuuuuunggg'....lebih kurang macam tu bunyi pendrive tu melayang then...'fluppp'....mendarat kat simen ampaian yang agak jauh untuk dicapai. Tengok takda angin takda ribut pendrive tu boleh tercampak.


Pendrive tu ex-roommate punya, siap ada tangkal plus dengan kenangan hantar assignment. Mana Sa tak kalut dah lar barang orang hoiiii...



Can u imagine. Camna nak capai. Haiyoooooo. Rasa bersalah menebal gila walaupun ex-roommate tu kata takpa. Tapi bagi Sa ada apa. Sangat pentingnya untuk Sa bertanggungjawab. Huuuuuuu

Selepas cubaan mencapai pakai penyapu gagal sebab penyapu tu pendek then Sa campak penyapu tu ke bawah dengan harapan penyapu tu dapat tolak pendrive tu ke bawah then kita boleh amik je kat bawah. Tapi harapan jelar kannn. Penyapu tu memang lar jatuh ke bawah tapi pendrive tu tak berganjak mana pun. Orang bawah confirm confirm terkejut bunyi 'kedeganggg' kuat penyapu jatuh.

Oh kay terima hakikat yang Sa tak mampu nak amik pendrive tu. Then dengan kekesalan yang teramat, Sa minta maaf sangatsangat kat ex-roommate Sa tu. Sa balik bilik sat amik pendrive Sa.

Hati takkan puas sebab tak dapat amik balik pendrive yang jatuh tu tambah lagi dengan rasa bersalah Sa yang teramat gila. Sambil lalu koridor bilik Sa tu Sa nampak mop then lampu mentol idea pun menyala. Masuk bilik pula sempat story kat akak roommate then akak roommate pun  bagi idea pakai magnet, dia bagi keychain gajah thailand comel dia yang ada magnet tu.
Apa lagi berlari Sa dapatkan ex-roommate Sa tu. Sampai sampai Sa ikat keychain tu kat rambut mop tu then gagahkan diri capai pendrive tu. Sangat kreatif kan kami. Nasib baik dapat, pendrive tu cantik melekat kat magnet gajah tu. Settle masalah and my chest senak. Sayangpelokcium kat ex-roommate sebab tak marah Sa. Dah lar dia tengah study time Sa datang last last amik masa dia sebab pi jatuhkan pendrive kat ampaian. What a silly mess I made.

Heee. Moral of this mess, tangan time jalan tu jangan melayang-layang, yang paling penting hati tu gagah selesaikan masalah, tarik nafas fikir sat. Yang utamanya kalau ada kawan berjenis Sa, please taking a good care of her/him.


2 comments:

  1. heee ^_^ kadangkadang idea tu bila pikir balik mcm merapu pun hade

    ReplyDelete