06/06/2011

~KEPERUTAN LAUK KENDURI NGANTEN~

COTTONLADY
HEART'S LIFEFORECAST;

it's a holiday.
so well for a wedding day.

kawen nganten.
lauk kenduri tu yang penting.
masak jangan pedas sesangat.
boleh tak.
kasihani mereka dan mereka.
yang lidah yer tak tahan.
masalah keperutan melanda.
SPOIL. 


dari muka gantang-gantang.
bertukar kemut-kemut.
SPOIL~

 ~gambaq sje buat macam terok sesangat~

masak lauk kenduri kat kampung jugak superb best.

tak pasai-pasai kena minum susu.
akak kater elok bagi perut yang cap ayam(macam aku).
memang tak minum susu .
sejak lepas stop minum botol time kekecik duluk.
betapa seksa nak telan.
kira ajer bape tahun dah.
kalo minum milo pun milo o'.
kalo yang milo susu konpem kena ade ais.
nak baik.
what to say~

susu.
rase macam.
kuah puding koktail yang akak aku buat ^.^
tapi kureng manis yer sikit.

"dik dah abes minum?"
"abes dah aina(anak akak) minum"

10 comments:

  1. salam cottonlady ^___^
    alamak, lauk kenduri sume sedap2 kan >__<
    btul2, lauk kenduri kalau buat time dkat kampung mesti agi besh sbb banyak gotong royong :D
    jom masak =p

    ReplyDelete
  2. wa'slm,naj~
    mmg sdap2 tp certain dorg msk pedas semacam,huhuhu xthn pedas~tp xkn xmkn lak kn~
    ha ah kat kmpg gak best knknkn~
    alamak!jom msk,erkkk...cotton xjmpe dapur,muahahahha

    ReplyDelete
  3. hoho..musim kenduri kahwin..nak ikott!!~hehe

    ReplyDelete
  4. jom2!!!muahahhaha~ha ah skang ngah musin org kawen~g sne sini msti nmpk kanopi~

    ReplyDelete
  5. wah, bestnye dpt p kenduri...bertahun dah tika x p kenduri..huhu

    ReplyDelete
  6. hihi...btul2, dah sgt2 jrg mnum susu skg..:)

    ReplyDelete
  7. wah , best tu ! nak ikut
    =)

    ReplyDelete
  8. knduri yg ptama saya pegi sakit perut 2 hari.. dgn cirit biritnya. arghh, nasb baik kenduri kedua sedapp. haha :)

    ReplyDelete
  9. tika tik;knduri yg best yer dpt goodies bag >.<

    nabilah:huhuhu same ler kiter,tekak tak ley telan ler susu2 nih~

    nelly;^.^

    noor fatin;perut tak thn ler tu mskn kenduri yer,same ler kiter,spoil kn~nseb baek yg kedua tu oke >.<

    ReplyDelete
  10. gmbr last tu mcm scary la sasa hahaa ;)

    ReplyDelete